Prima pagina 

Instructiuni pt autori

Board editorial / Comitet stiintific

Recenzare lucrari 

Arhiva

Contact


Site FSEAP 

Site cercetare FSEAP 

Parteneri

 

 

   

 

Instructiuni utile pentru autori

ATENTIE: INFORMATII UPDATATE SE GASESC PE NOUL SITE, LA ADRESA DE MAI JOS (SELECTATI LIMBA ROMANA DIN COLTUL SUS-DREAPTA AL PAGINII CARE SE VA DESCHIDE).: http://seap.usv.ro/annals/ojs/index.php/annals/about/submissions

 

Revista The USV Annals of Economics and Public Administration primeste articole, din toate domeniile economice, pe cele 5 sectiuni:

·         Economie, comert, servicii

·         Management si administrarea afacerilor

·         Contabilitate-finante

·         Statistica, informatica si matematica economica

·         Drept si administratie publica

Este recomandabil ca lucrarile sa fie bine structurate astfel încât sa asigure claritatea continutului precum si esenta temei tratate. Toate articolele trebuie sa prezinte cercetari originale care nu au mai fost publicate sau trimise spre publicare în alta parte. Lucrarile prezentate la conferinte sunt acceptate cu conditia ca ele sa nu fi fost publicate în întregime in volumul conferintei. Lucrarile vor fi redactate în întregime în limba engleza. Lucrarile vor fi recenzate in sistem blind review.

Titlul lucrarii

Se va scrie cu Times New Roman, caracter 14, bold, centrat în partea de sus a paginii, si se va scrie cu majuscule.

Autorii lucrarii

Numele lor se va scrie la un rând după titlul lucrării, centrat, precizându-se: titlul stiintific, universitatea/instituția, localitatea, țara si e-mailul. Se va folosi Times New Roman, caracter 10, cu litere mici. Numele si prenumele autorului/autorilor va fi scris cu litere bold, iar numele de familie va fi scris cu litere mari (caps).

Rezumatul lucrarii

Rezumatul se va scrie după autori, lăsând un rând liber înainte; trebuie sa cuprinda informatii suficiente pentru ca cititorii sa poata aprecia natura si semnificatia subiectului, caracterul adecvat al metodei de cercetare, rezultatele si concluziile lucrarii. Rezumatul nu este o introducere, acesta prezinta în sinteza rezultatele esentiale ale cercetarii. Rezumatul se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, italic, justify. Este necesar ca el sa aiba un numar de 200-250 de cuvinte, spatiate la un rând.

Cuvinte cheie

Selectati 5-6 cuvinte cheie (cuvinte sau expresii) care surprind esenta lucrarii. Enumerati acesti termeni în ordinea descrescatoare a importantei lor. Acestia se vor scrie cu Times New Roman, caracter 10, la un rând liber după rezumat.

Clasificare JEL

Se va trece unul sau mai multe coduri JEL, in care lucrarea poate fi inclusa din perspectiva subiectului abordat. Lista cu coduri o gasiti la adresa: http://www.aeaweb.org/journal/jel_class_system.html  

Introducerea

Pentru introducere, formulati scopul lucrarii, motivatia temei alese si explicati pe scurt modul de abordare si argumentele necesare. Înainte de introducere se lasă 2 rânduri libere.

Continutul lucrarii

Organizati corpul lucrarii utilizând titluri si subtitluri pentru a accentua atât continutul cât si claritatea acesteia. Titlurile și subtitlurile se vor scrie cu litere mari, 12, bold, aliniate la stânga. Se va lăsa un rând liber înainte și unul după. Trebuie avute în vedere urmatoarele:

  • terminologia recunoscuta a domeniului pentru a descrie orice subiecte sau proceduri experimentale folosite pentru colectarea si analiza datelor;

  • includerea metodelor detaliate, astfel încât cititorii sa poata urmari prezentarea materialului;

  • formularea rezultatelor în mod clar si succint;

  • evidentierea rezultatelor cercetarii si impactul acestora, atât global cât si specific.


Textul lucrarii se va scrie cu Times New Roman, caracter 12, spatiat la un rând. Tabelele si figurile sa fie dimensionate si plasate în corpul lucrarii asa cum doresc autorii sa apara în revista. Trebuie avut grija ca acestea sa se încadreze pe o singura pagina. Continutul lor se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, iar titlul coloanelor tabelelor se va scrie cu Times New Roman, caracter 10, bold.

Titlul si numarul tabelelor vor fi pozitionate deasupra acestora, iar titlul si numarul figurilor, sub acestea. Atunci când este cazul se va mentiona si sursa. Numarul tabelelor si figurilor va fi amplasat în corpul textului, într-o paranteza, acolo unde se fac referiri la ele, de exemplu: (figure no. 1); (table no. 1)
Graficele trebuie sa fie clar executate astfel încât sa ofere copii alb-negru cât mai lizibile.
Numerotati toate ecuatiile si formulele folosite plasând numerele lor în paranteze, în dreapta acestora.

Explicati abrevierile si acronimele prima data când apar în corpul textului, chiar daca au fost definite în rezumat.

Nu se vor folosi note de subsol, dar se poate opta pentru unul din urmatoarele moduri de citare: - sunt permise note la finalul lucrarii (endnotes), situate  înaintea bibliografiei si introduse manual. Ele se vor scrie cu Times New Roman, caracter 10, italic.
Trimiterile bibliografice din textul lucrarii se pot numerota cu cifre arabe [1], [2] etc.

- trimiteri in text intr-o paranteza specificand numele autorului si anul aparitiei lucrarii: (Johnson, 2000), (Johnson and Jackson, 2001) - lucare cu 2 autori, (Johnson et al., 2002) - acolo unde sunt mai multi autori, (Johnson, 2000; Peterson, 2001) - daca ideea se regaseste la mai multi autori, sau (Johnson, 2000a) si (Johnson, 2000b) - in cazul in care exista doua lucrari diferite ale aceluiasi autor aparute in acelasi an (a si b indicand ordinea in care apar la bibliografie). Se poate specifica si pagina in paranteza (Johnson, 2000, 250). Este obligatoriu ca autorii citati in text sa se regaseasca la bibliografie.

Concluzii

Concluziile pot recapitula punctele principale ale lucrarii, dar nu trebuie sa reproduca rezumatul. Ele pot cuprinde aspecte legate de importanta lucrarii sau pot oferi sugestii referitoare la aplicatii ale acesteia sau directii de extindere a cercetarilor.

Bibliografie


Lista bibliografica, de la sfârsitul lucrarii, se va scrie în ordine alfabetica, dupa numele autorului, numerotându-se. Când anumite studii, lucrari, articole sunt publicate în volum, atunci se va mentiona numarul acestuia si paginile.

Precizari importante

  • Articolele trebuie sa aiba 6-10 pagini, pe formatul A4, marginile stanga, dreapta, sus, jos: 2 cm.

  • Lucrarile trimise trebuie sa fie formatate în Word cu extensia doc.

  • Va rugam să nu numerotați paginile.

  • Fișierele vor fi denumite după numele de familie ale autorilor urmate de "_EN" sau "_RO", dacă este în limba engelză sau, respectiv româna. Exemplu: GEORGESCU_IONESCU_EN.doc .

  • Articolele care nu respecta aceste instructiuni vor fi respinse inainte de a fi date la peer review.

Articolul formatat corect trebuie sa arate precum acesta: Articol formatat corect.doc

Revista apare bianual (iunie si decembrie). Lucrarile se vor trimite pe adresa: cercetare(a)seap.usv.ro .

Vă rugăm să trimiteți și varianta în limba română a articolului, necesară pentru controlul științific. Veți primi un răspuns în urma procesului de recenzare.

Vă rugăm manifestați foarte mare grijă pentru corectitudinea traducerii în limba engleză.

După ce primiți acceptul publicării articolului, este necesară completarea unui formular de copyright, prin care garantați originalitatea articolului trimis.

 English version

 

2008. Designed by Livius.

 

counter